Genetikai projektünk

Üdvözöljük a folyamatban lévő genetikai projektünk oldalán. Ez a projekt a Semmelweis Egyetem, országos partneregyetemek és ipari partnerünk közös erőfeszítése, amelynek célja, hogy egyszerűsítse és szabványosítsa a gyanús autoinflammatorikus betegségben szenvedő betegek azonosításának, beutalásának, genetikai vizsgálatának és kezelésének folyamatát Magyarországon.

A genetikai projekt áttekintése

Genetikai projektünk egy olyan kezdeményezés, amely az autoinflammatorikus betegségek genetikai alapjainak tanulmányozására összpontosít. A projekt az együttműködésen alapuló döntéshozatal elve alapján működik, kiegyensúlyozott és átfogó megközelítést biztosítva a betegek ellátásához.

A genetikai projekt célkitűzései:

Potenciális betegek azonosítása

A háziorvosok döntő szerepet játszanak az autoinflammatorikus betegségek tüneteit mutató betegek azonosításában és a megfelelő szakemberekhez való irányításában.

Értékelje a beutalt betegeket

A Semmelweis Egyetem gyermek- és felnőtt reumatológusai és a partneregyetemek reumatológiai klinikái értékelik a beutalt betegek tüneteit a lehetséges autoinflammatorikus betegségek szempontjából, és szükség esetén genetikai vizsgálatra utalják a betegeket.

Genetikai vizsgálat

A Semmelweis Egyetem Genetikai Vizsgálati Laboratóriuma feldolgozza a beutaló központokból küldött mintákat, és pontos és időszerű genetikai eredményeket szolgáltat.

Genetikai tanácsadás

A genetikai tanácsadó csoportok a vizsgálat előtti és utáni genetikai tanácsadást tartanak a betegekkel és a gondviselőkkel, elmagyarázzák a betegeknek a genetikai tesztelés célját, folyamatát és következményeit, valamint világosan és érthetően közlik a génvizsgálat eredményeit.

Hogyan működjünk együtt

Üdvözöljük és nagyra értékeljük az orvosok együttműködését genetikai projektünkben. Szakértelmükkel Önök is hozzájárulnak, hogy változást hozzunk az autoinflammatorikus betegséggel élők életébe.

Genetikai vizsgálatra közvetlenül a partner egyetemek szakorvosai tudják a betegeket regisztrálni. Ha Ön nem valamelyik partneregyetemünk szakorvosa, de betegénél autoinflalmmatorikus betegséget gyanít, akkor kérjük utalja ambulanciánkra és szükség esetén mi intézkedünk a genetikai vizsgálat érdekében.

Ha Ön valamelyik partneregyetemünk szakorvosa, akkor a projektünkön keresztül közvetlenül beutalhatja betegét genetikai vizsgálatra. Ehhez kérjük, hogy kattintson a regisztráció gombra.